Τετάρτη, 4 Ιουλίου και τέταρτη ημέρα για την 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, η οποία εξακολουθεί να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων, μικρών και μεγάλων, παλιών και νέων επισκεπτών.

Οι εθελοντές του Συλλόγου Αρχέλων, βρέθηκαν στην παιδική γωνιά του Δημοτικού Κήπου, και με ένα διαδραστικό επιτραπέζιο παιχνίδι, ενημέρωσαν τους μικρούς επισκέπτες για τη δύσκολη πορεία που ακολουθεί η θαλάσσια χελώνα, καθώς και για τους κινδύνους που συναντά σε κάθε ταξίδι της. Αμέσως μετά, η εκπαιδευτική ομάδα από το «Χαρούμενο Εργαστήρι», με όμορφες κατασκευές και αισθητηριακά παιχνίδια, πρόσφερε στα παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν φρούτα και ταυτόχρονα, να μάθουν γιατί πρέπει να τα εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή.

Στη συνέχεια, δώδεκα από τους καλύτερους mixologists της Κρήτης, είχαν το πιο δημιουργικό ραντεβού τους στον Δημοτικό Κήπο, καθώς παρουσίασαν κοκτέιλ με βάση το βιδιανό κρασί, συνδυάζοντας τις διεθνείς τάσεις και τεχνικές με τα ντόπια, κρητικά υλικά.

Έτσι, οι Joyce Ghosn (Enoteca), Γιώργος Δενδράκης (Τhe Art of Cocktail), Eύη Ζήζη (Pepi Boutique Hotel), Bαγγέλης Ηλιάκης (Lux), Δημήτρης Ισακίδης (Monitor), Ελένη Καλογεράκη (Rewine), Xρήστος Καμπουράκης (Home), Γιάννης Κλουβιδάκης (Bohème), Παύλος Κυπαρίσσης (Metropolis), Κωνσταντίνος Μαραγκουδάκης (Cocktails in the City), Τάσος Ταταράκης (Bonobo) και Μιλέν Χατζιέβ (Barrio), εμπνεύστηκαν από τη γηγενή ποικιλία βιδιανό, και, κάνοντας τα μαγικά τους, δημιούργησαν εξαιρετικά κοκτέιλ, μέσα από τα οποία αναδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο η δροσερή οξύτητα και ο φρουτώδης χαρακτήρας του ρεθυμνιώτικου κρασιού.

Όλοι οι mixologists, με ανεβασμένη διάθεση και πολύ χιούμορ, συνομίλησαν με τους επισκέπτες, παρουσίασαν αναλυτικά τις συνταγές των κοκτέιλ τους και την έμπνευσή τους πίσω από αυτά, ενώ, σέρβιραν ατέλειωτο αριθμό ποτηριών, μια και, με τη βοήθεια των μουσικών επιλογών του DJ Γιώργου Ταμπακά, η σκηνή του Δημοτικού Κήπου, έμοιαζε με ένα όμορφο πάρτι.

Η Πέπη Μπιρλιράκη, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ρεθύμνης, δήλωσε: «Ο στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, είναι η ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και κυρίως, των κρασιών μας, και η αποψινή βραδιά, απέδειξε ότι μπορούμε να περνάμε καλά με το δικό μας βιδιανό κρασί. Με όλες τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα ενωμένα, θέλουμε να ετοιμάσουμε ακόμα περισσότερες δράσεις και τους ευχαριστώ όλους θερμά για τη συμμετοχή και την παρουσία τους σήμερα εδώ».

Όλες οι φιάλες από βιδιανό κρασί ήταν προσφορά των οινοποιών μελών του Wines of Crete, ενώ τα κοκτέιλ που πρωταγωνίστησαν, θα είναι διαθέσιμα στα αντίστοιχα καταστήματα για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να τα δοκιμάσουν όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον Δημοτικό Κήπο.