Πέμπτη, 5 Ιουλίου και πέμπτη ημέρα για την 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, καθώς περισσότερα από 1500 άτομα βρέθηκαν στον Δημοτικό Κήπο, απολαμβάνοντας πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα.

Οι μικροί επισκέπτες, μυήθηκαν στα μυστικά της κηροποιείας από τους ειδικούς του Κέρινου Κόσμου (Αφοί Σκαλιδάκη), και μέσα από αντιπροσωπευτικές εικόνες και παιχνίδι, έμαθαν για τη συγκομιδή και τις τεχνικές επεξεργασίας τού φυσικού κεριού, ενώ δημιούργησαν και τα δικά τους χρωματιστά κεράκια με πολλή φαντασία.

Στη σκηνή του Δημοτικού Κήπου, βρέθηκε ο αγροτικός συνεταιρισμός Μινωική Γη, εκπρόσωποι του οποίου παρουσίασαν προϊόντα με αλόη και φραγκόσυκο, ενώ ετοιμάστηκαν και συνταγές για όλους τους επισκέπτες. Η Μινωική Γη, εκτός από το περίφημο ποτό οπούντια, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά smoothies και πόσιμη αλόη, ενώ όλες οι δημιουργίες τους (μαρμελάδες, chutneys κ.α.), βρίσκονται στο αντίστοιχο περίπτερο της έκθεσης με τους τοπικούς παραγωγούς, οι οποίοι συνεχίζουν καθημερινά να εξυπηρετούν και να ενημερώνουν με χαμόγελα και πολλές δοκιμές μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Παράλληλα με τις δημιουργικές συνταγές της Μινωικής Γης, η Ομάδα Zumba και Piloxing της Κατερίνας Κυριανιτάκη, παρουσίασε με ενθουσιασμό και αστείρευτη ενέργεια τα νέα της προγράμματα, κερδίζοντας με τον ρυθμό της, πολλούς επισκέπτες.

Μια δυνατή ομάδα επαγγελματιών του κρασιού, είχε το δικό της σημείο στον Δημοτικό Κήπο, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα την κρητική ποικιλία, λιάτικο. Έτσι, λοιπόν, ο οινολόγος-οινοποιός Στέλιος Κλάδος και οι οινοχόοι Υρώ Κολιακουδάκη, Εύη Δενδράκη, Γιάννης Παπαδομανωλάκης, Διονύσης Αναστασόπουλος και Ελένη Καλογεράκη, υποδέχτηκαν παλιούς, αλλά και πολλούς νέους φίλους αυτής της εξαιρετικής τοπικής, γηγενούς ποικιλίας, η οποία δίνει ροζέ, κόκκινα ξηρά, καθώς και λιαστά γλυκά κρασιά. Στην παρέα τους βρέθηκε και ο νέος οινοποιός Παύλος Κουρκουλός, και όλοι μαζί, με κατανοητό τρόπο και πολύ κέφι, έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ζύμωσης και παραγωγής, τα αρώματα, τον χαρακτήρα και τους αμέτρητους γαστρονομικούς συνδυασμούς που προσφέρει το λιάτικο, το «pinot-noir» της Κρήτης. Το κοινό δοκίμασε διαφορετικές οινοποιήσεις του λιάτικου, ανακαλύπτοντας έτσι τη δυναμική που έχει η ποικιλία. Οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν και υπήρξε κοινή παραδοχή ότι τα κρητικά κρασιά, πραγματοποιούν συνεχώς βήματα εξέλιξης. Όλες οι φιάλες από το λιάτικο κρασί, ήταν προσφορά των οινοποιών μελών του Wines of Crete.

Και, αφού «ανοίξανε μπουκάλια, έπεσε έρωτας» για τον Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή τού κατάμεστου Δημοτικού Κήπου, ερμηνεύοντας παλιές και νέες επιτυχίες του και ανεβάζοντας στα ύψη τη διάθεση όλων των επισκεπτών. Μαζί του, η Γιάννα Φαφαλιού, παρουσίασε το καινούργιο της single Θάλασσά μου (σε στίχους S. Μπαλτζή και μουσική Σ. Βόσσου), ενώ και οι δύο, πρόσφεραν ένα πρόγραμμα με ντουέτα, τραγούδια από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και δυνατές προσωπικές ερμηνείες, παρασύροντας το κοινό σ’ένα πραγματικά διασκεδαστικό μουσικό ταξίδι.